axel.hu budomagazin.hu go4info.hu extrem.hu
RSS
Facebook
iwiw
e-mail
Ne aggodalmaskodj a holnap felől.Bármi jön, légy nyugodt és szilárd.Aki rosszul várakozik, nem tud örülni annak, ami van.Álmai csak annak teljesednek, aki a jelenben is megtalálja magát.
Müller Péter
korábbi idézetek »
Földi világ Szellemvilág Világok között Mindennapok

A fejfájás ellenszerei

Sokan szenvednek a fejfájástól, amit kiválthat egy időjárási front, az idegesség, vagy migrén. De a fejfájásra is van házi gyógymód, amit érdemes kipróbálni. Sokféle gyógymód és házi ellenszere van a fejfájásnak, amit mindenképp érdemes kipróbálni mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk. Ismerjünk meg néhány bevált házi fejfájás csökkentő módszert.

Sokan szenvednek a fejfájástól, amit kiválthat egy időjárási front, az idegesség, vagy migrén. De a fejfájásra is van házi gyógymód, amit érdemes kipróbálni.

 

Sokféle gyógymód és házi ellenszere van a fejfájásnak, amit mindenképp érdemes kipróbálni mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk. Ismerjünk meg néhány bevált házi fejfájás csökkentő módszert.

 

Gyógytea:

 

Feszítő fejfájás ellen a gyömbér tea igen hatékony. A gyömbér a fájdalomkeltő vegyültek termelődését csökkenti szervezetünkben. A kamilla, és a hársfavirág teanyugtató hatásúak, és oldják, a feszültséget ez által csökkentik a fájdalmat. A teához keverjünk össze:

 

250 ml vízhez: 1 kiskanál szárított gyömbért, kiskanál szárított kamillát, és egy kiskanál hársfavirágot. Az ebből főzött teát igyuk reggel és este.

 

 

Aromaterápia:

 

A levendula és a Majoranna relaxáló hatása közismert. áztassunk be egy törlőkendőt, csavarjuk ki, és tegyünk rá 5-5 csepp levendula és majoranna illóolajat. Feküdjünk le és tegyük a homlokunkra a kvízes illóolajos kendőt.

 

Levendula masszás: tegyünk a tenyerünkbe néhány csepp levendula illóolajat és masszírozzuk meg a halántékunkat.

 

 

Lábfürdő:

 

Fejfájás esetén engedjünk egy lavorba nagyon forró vízet, és tegyük bele lábunkat, majd a homlokunkra helyezzünk egy jeges vizes kendőt. A forró víz tágítja az ereket és fokozza a vérkeringést, a hideg borogatás pedig csökkenti a fájdalmat.

 

 

Gyömbér migrénre:

 

A migrénes fejfájás ellen keverjünk egy pohár vízbe porrá tört gyömbért és igyuk meg. A gyömbér gyulladás gátló és fájdalomcsillapító hatású.

 

Illóolajok:

 

Keverjünk össze egy kis levendula, vanília, és narancs olajt, és tegyük bele párologtató edénybe. Feküdjünk le egy ágyra és lélegezzük be az illóolajakat.

 

Forrás: Kertvarázs Magazin


Cikk megosztása - A fejfájás ellenszerei


További cikkeink
Mérgező italunk: A TEJ!
„Talán nem akarná meghallani, de amit egész életében mondtak Önnek a tejről, az nyilvánvaló hazugság. Az Ön pohár teje, még az alacsony zsírtartalmú is, tocsog a zsírban (ami megegyezik három szelet szalonna zsírtartalmával), a koleszterinben, az antibiotikumokban, a baktériumokban és – a legkevésbé gusztusos összetevőben – a gennyben.” Indításnak hatásos, de vajon Jane Heimlich és a könyv írója, Robert Cohen megőrültek? Vagy mi estünk áldozatául egy jó nagy hiedelemnek, a tejlobbi meg röhög a markába? 
Na ez az, aminek mi itt most utánajárunk.
1500 éves biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre, a Vatikán komolyan aggódik
Vatikán legnagyobb rémületére egy körülbelül 1500-2000 éves bibliát találtak Törökországban, mely a Néprajzi Múzeumban, Ankarában található. A 2000-ben felfedezett és titokban tartott könyv tartalmazza Barnabás evangéliumát - Krisztus tanítványa - amely azt mutatja, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta. A könyv Pál apostolt "A szélhámos"-nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.
10 MÓDSZER ARRA, HOGY EGYRE TUDATOSABBÁ VÁLJ
Mit jelent az, hogy tudatosabbnak lenni? Ez a gondolataid feletti uralmad fokozatos megvalósítását jelenti. A kihívás abban áll, hogy közben növekedjen is a tudatosságod. De ne aggódj, a mag már megvan. Gondolj csak a tűzre! Van egy kis lángod, és te szeretnél nagyobb lángra kapcsolni. Hogyan csináld? Fel kell tankolnod. Az alábbi lista példákat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan adhatsz több üzemanyagot a lángodhoz, hogy tudatod egy magasabb szintre érkezzen. Talán a hasonlat nem pontos, de kifejezi a lényeget.
Blogok
Fényportál Blog Fényportál Blog
A fenyportal.hu célja olyan ismereteket gyűjteni, és ezeket továbbítani a spiritualitás iránt érdeklődő olvasóknak, amelyek tudományos igényességgel fogalmazódnak meg ismert, vagy kevésbé ismert gondolkodók által - legyen szó akár a hétköznapi életről, egészségről, művészetről vagy ökotudatos életmódról.
Spirituális Anya Spirituális Anya
Ez a lap a nőiséget, párkapcsolatot, babára vágyakozást, gyermekáldást, várandósságot, pocaklakó létet, szülést, anyaságot, babát, gyermeket, kamaszt, a szülőket és a családot lelki, spirituális szemszögből mutatja be.
Kristályprogram Kristályprogram
Kristályok, angyali energiák és útjelzők.
Van magyarázat Van magyarázat
A lélek ébredése az új kor hajnalán - videógyűjtemény a világ valós természetéről.

Ken Wilber: A működő szellem rövid története
Ken Wilber: A működő szellem rövid története
A Működő Szellem rövid története 1996-ban látott...
Komacu Csikó - A békéhez vezető út II. - Buddha élete és tanítása
Komacu Csikó - A békéhez vezető út II. - Buddha élete és tanítása
A kötetben a buddhizmus gyakorlati világával ismerkedhet...